Appel-havermout ontbijtje

TIP! Voor dit havermout ontbijtje gebruikte ik een klein ovenschaaltje, perfect voor een éénpersoonsportie.
Hoewel havermoutpap misschien het bekendste ontbijt met havermout is, zijn er talloze manieren om dit te bereiden. In een pan, in de koelkast voor overnight oats, of zoals hier in de oven! Dit appel-havermout ontbijtje uit de oven is daar een heerlijk voorbeeld van.
De combinatie van warme appel en havermout uit de oven doet denken aan een vers appeltaartje als ontbijt, maar dan een gezondere en minder zoete versie. In plaats van slagroom, die je normaal gesproken bij appeltaart zou serveren, is een flinke schep griekse yoghurt een heerlijk frisse toevoeging.
Ingrediënten:
- 40 gram havermout
- 150 ml melk
- 1 appel geraspt of in stukjes
- 0,5 tl kaneel
- 1 tl honing
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en schep ze in een ovenbestendig schaaltje. Bak het appel-kaneel havermoutje vervolgens 15 minuten in de oven op 175 °C (boven- en onderwarmte).
macro's:
- Calorieën: 366 kcal
- Koolhydraten: 73 g
- Eiwitten: 10,5 g
- Vetten: 6 g
Meer weten over havermout?
Lees in de blog alles wat je over havermout moet en wilt weten.