Gezonde bananenbrood 

Een van onze favoriete gezonde en heerlijke recepten is bananenbrood. Leer hier hoe je dit heerlijke gezonde tussendoortje kunt maken dat perfect past in een gebalanceerd voedingspatroon.

 

Waarom Bananenbrood?

Bananenbrood is een geweldige optie voor een gezonde snack of ontbijt. Het is voedzaam, vullend en zit boordevol goede voedingsstoffen. Bovendien is het gemakkelijk te maken en aan te passen aan verschillende smaken en dieetwensen.

Verwarm de oven voor op 170 graden

 

Je hebt nodig:

• 3 rijpe bananen

• 3 eieren

• 100 gram amandelmeel

• 50 gram havermout

• 2 theelepels bakpoeder

• 2 tl kaneel

• Walnoten: kruimelen en niet mee-mixen in het beslag.

• Mes punt zout

• Optioneel: honing of 1 el pindakaas

 

Bereiding:

Vet het cakeblik in met kokosolie. Doe 3 bananen en 3 eieren in een blender en mix dit totdat het een glad beslag wordt.

Voeg het amandelmeel, haver, zout en bakpoeder toe en meng dit net zo lang totdat alles in het mengsel opgenomen is.

Als je erg van zoet houdt kun je er een klein beetje honing of pindakaas aan toevoegen.

Verkruimel nu de walnoten door het beslag en meng dit erdoorheen (niet met de mixer of blender!)
Pak het cakeblik en giet het bananencakebeslag in de cakevorm.

Stop de bananencake in de oven voor ongeveer 45-50 minuten.

Laat de bananencake nog voor 5 minuten afkoelen in de cakevorm.

 

 

Probeer deze heerlijke bananenbrood vandaag nog!