Gezonde chocolade truffels
Deze truffels wil je proeven! Ze zitten vol goede voedingsstoffen en zijn 100% plantaardig, glutenvrij én eiwitrijk!
Ingrediënten:
Voor de truffels:
- 255 gram rode kidneybonen
- 250 gram (Medjool) dadels
- 200 gram 85% pure chocolade
- 75 gram hazelnoten
Voor de buitenste laag:
- 75 gram kokosrasp
- 200 gram 85 % pure chocolade
Bereiding:
Voor de binnenkant:
- Maal de hazelnoten grof in de keukenmachine en hou ze apart in een bakje
- Laat de rode kidneybonen goed uitlekken en doe ze in de keukenmachine.
- Ontpit de dadels, laat ze 10 minuten weken in gekookt water en voeg ze toe aan de keukenmachine.
- Voeg de gemalen hazelnoten toe.
- Smelt de pure chocolade in een steelpannetje en giet het in de keukenmachine.
- Mix de ingrediënten tot een stevige massa.
- Rol met je handen 12 balletjes. Leg ze op een bord en zet deze in de koelkast.
Voor de buitenkant:
- Smelt de pure chocolade.
- Haal de balletjes uit de koelkast en rol ze door de gesmolten chocolade en daarna door de kokosrasp.
- Leg ze terug op het bord en zet ze nog 30 minuten in de koelkast.
