Gezonde chocolade truffels

 

Deze truffels wil je proeven! Ze zitten vol goede voedingsstoffen en zijn 100% plantaardig, glutenvrij én eiwitrijk!

Ingrediënten:

Voor de truffels:

  • 255 gram rode kidneybonen
  • 250 gram (Medjool) dadels
  • 200 gram 85%  pure chocolade
  • 75 gram hazelnoten

Voor de buitenste laag:

  • 75 gram kokosrasp
  • 200 gram 85 % pure chocolade

Bereiding:

Voor de binnenkant:

  • Maal de hazelnoten grof in de keukenmachine en hou ze apart in een bakje
  • Laat de rode kidneybonen goed uitlekken en doe ze in de keukenmachine.
  • Ontpit de dadels, laat ze 10 minuten weken in gekookt water en voeg ze toe aan de keukenmachine.
  • Voeg de gemalen hazelnoten toe.
  • Smelt de pure chocolade in een steelpannetje en giet het in de keukenmachine.
  • Mix de ingrediënten tot een stevige massa.
  • Rol met je handen 12 balletjes. Leg ze op een bord en zet deze in de koelkast.

Voor de buitenkant:

  • Smelt de pure chocolade.
  • Haal de balletjes uit de koelkast en rol ze door de gesmolten chocolade en daarna door de kokosrasp.
  • Leg ze terug op het bord en zet ze nog 30 minuten in de koelkast.